header.png
hoofdsponsor
November
13

Geen publiek vanaf 13/11

Nieuws afbeelding

Vandaag vandaag is publiek helaas niet meer welkom op de club.

Het sportcomplex is ALLEEN toegankelijk voor spelers en mensen die daar op dat moment vanwege hun functie moeten zijn. Denk aan coaches, trainers, scheidsrechters, clubhuisdienst, barouders en ook de rij-ouders van de bezoekende teams. Een Coronapas is alleen nodig voor toegang tot clubhuis, kleedkamers en terras.

Lees aub goed de bijlage voor alle spelregels die vanaf vandaag gelden op QZ.

Verder:

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat het aantal besmettingen weer snel oploopt. Ook gevaccineerde mensen raken besmet. Hoewel de klachten dan gelukkig meestal mild zijn, kunnen zij ook weer andere mensen aansteken. We hebben van een aantal leden gehoord dat ze positief getest zijn maar wel in de dagen daarvoor hebben gehockeyd of ons clubhuis hebben bezocht. Helaas ook weer in het afgelopen weekend. Dit valt nooit helemaal te voorkomen, maar we willen jullie vragen om weer extra op de volgende zaken te letten:

Heb je klachten (ook mild)?

- luchtwegklachten zoals verkoudheid, hoesten, keelpijn, benauwdheid

- verlies van geur of smaak

- koorts

- of ben je op verzoek van de GGD in quarantaine

Kom niet naar de club en laat je testen!

- Dit geldt voor iedereen, dus ook voor mensen die volledig gevaccineerd zijn!

- Alleen een PCR-test via de GGD geeft voldoende zekerheid dat je niet besmet bent. Een zelftest is helaas bij klachten niet voldoende betrouwbaar

- Bij een negatieve PCR-test kun je uiteraard komen hockeyen. Zorg dan wel dat je buiten het spel 1,5 meter afstand houdt van anderen.

We willen graag dat QZ een veilige plek is voor iedereen en hopen dat het seizoen dit keer wel volledig door kan gaan. Daarom gelden ook de volgende zaken:

Gezondheidscheck

De trainers en coaches doen weer voor elke training en wedstrijd een korte gezondheidscheck. Spelers of speelsters die toch klachten blijken te hebben, worden naar huis gestuurd.

Toegankelijkheid clubhuis

Het clubhuis, kleedkamers, toiletten en het terras zijn alleen toegankelijk met een geldige Coronapas (voor iedereen van 18 jaar of ouder). In het weekend zal hierop bij de ingang gecontroleerd worden. Doordeweeks zijn trainers en aanvoerders verantwoordelijk voor deze controle. Als we merken dat er teams zijn die zich hier niet aan houden, dan kan dit team voorlopig geen gebruik meer maken van het clubhuis.

Contact met besmette personen

Gevaccineerde personen hoeven na contact met een besmet iemand niet in quarantaine. Je bent dan ook welkom om te komen hockeyen. We zouden jullie wel willen vragen om in dat geval een zelftest te doen voordat je naar de club komt en zoveel mogelijk 1,5 meter afstand te bewaren.

Besmetting

Ben je toch besmet geraakt met het coronavirus en kort van tevoren nog op de club geweest? Waarschuw dan in ieder geval de mensen met wie je nauw contact hebt gehad. We vinden het fijn als je het ook bij het bestuur meldt via [email protected]. 

 


Bijlage